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Milchis üs Freiomt

Uf Freiämterisch.  

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Familie Bühler un Jirgen Gisin hen sich gfrogt, wassi üs eigener Köehmilch produzire solle. Si sin uf'd Idee kumme eigenes Is herzstelle. Si hen vor acht Johr o'gefonge hobbymäßig des Is zu produzieren. Später verkäufte si es uf Märkte un in Gschäfte. Zür Ziet verkäufte si insgsommt um zwonzig Sorte, abgstimmt uf'd Johresziet. Frehjor: Rahbaber-Ingwar, Summer: Jogi-Zitrone-Johannesberee, Herbst: Walnuss, Winter: Lebkuchen.
Sie brüche zum Herstelle vun Is eigene Köehmilch, dezö Eigell, Sahne, Zucka un Joghurt. Johannesbrotmähl des mocht's Is cremig un isch ä Bindungsmittel. Dezö kummt nadirlich verschiedeni Gschmackspaschte. D'masse wird in'd Issmaschin i'gfillt. Im obere Abdeil de Maschin wird d'Mass erhitzt un im untere Abdeil gekehlt un verarbeitet. Si brüche fir ei Portion vun finf Liter un dauer so fuchzeh bis zwonzig Minüte.
Gschribe vun

Ressort: Schülertexte

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